Network Engineer (Brussel)

Start: asap

Binnen het departement IT Infrastructure Delivery zijn wij op zoek naar een System Engineer. Je maakt deel uit van het team “Voice and Data”. Dit team staat in voor alle aspecten rond netwerken (LAN, WAN, WIFI, DMZ, security, load balancing) en VOIP telefonie (desktop, call centers).

De functie bestaat primair uit architectuur, engineering en operationele support taken rond netwerk aspecten en uit telefonie. Dankzij je grondige technische kennis van IP en netwerk protocollen, en hun markt evoluties, werk je mee aan het volledige beheer van de bestaande omgevingen, en aan de “life cycle” en technologische evolutie daarvan.

Je takenpakket bestaat onder andere uit:
- het projectmatig installeren, configureren en integreren van netwerk en voice infrastructuur componenten volgens afgesproken of nieuw op te stellen architectuur.
- Je analyseert en bewaakt de impact van nieuwe releases en installaties van additionele componenten.
- Verder ben je ook betrokken bij business projecten met netwerk of voice gerelateerde aspecten zoals load balancers, firewall rules, etc.

Zowel pro-actief als probleemoplossend werk je aan een maximale beschikbaarheid van de systemen voor de eindgebruikers (incident-analyse, probleemoplossing, monitoring van performantie, tuning, architectuur-optimalisatie …), en volgt de operationele processen en procedures die daar rond afgesproken zijn
- Je bent perfect drietalig Nederlands-Frans-Engels
- Je hebt minimaal een master informatie, of gelijkwaardig door ervaring.
- Je hebt minstens 5 -10 jaar ervaring in een functie met netwerk en security
- kennis van VOIP telefonie zoals Call manager/genesys/Skype for business is een plus.
- Product kennis op engineering niveau van alle netwerkcomponenten is een vereiste
- Uitgebreide technische kennis van netwerking (LAN switching, routing, MPLS, dark fibre, firewalls, Radius, NAC, SSL/VPN, load balancing,…) is een vereiste.
- Je hebt goede kennis van Nederlands, Frans en Engels.
- Je werkt projectmatig, gestructureerd en methodologisch.
- Je overlegt graag met collega’s en je bent maar tevreden als je uitstekende service hebt geleverd.
- Je hebt steeds oog voor de hoge beschikbaarheid van de infrastructuur die je beheert.
- Concreet zal je werken met hardware van cisco, Extreme networks, F5, pulse secure, palo alto, fortigate; ervaring met een of meerdere van deze constructeurs is een plus